Herfstkleuren Rijk van Nijmegen en de Ooijpolder.

Deze dagtocht wordt gepubliceerd onder voorbehoud.

We weten nu nog niet hoe het coronavirus zich rond 20 oktober gedraagt. Maar wij nemen qua organisatie van deze tocht alle RIVM richtlijnen in acht. Dus met eigen mondkap via de middendeur de bus in en uit, handgel gebruiken, de stoelen achter de buschauffeur en opzij van hem vrij laten, als het kan geen gebruik van het bustoilet, in het restaurant staat één tafel voor twee personen, indien gewenst twee tafels aan elkaar voor vier personen, anderhalve meter afstand wordt in acht genomen, ieder loopt naar het stamppottenbuffet (hutspot, zuurkool, boerenkool) waar de gemaakte keuze u wordt geserveerd. Ook de bijbehorende uitjes, spekjes e.d. zijn er voor u.

Programma dagtocht Herfstkleuren Rijk van Nijmegen en de Ooijpolder.
Vertrek op dinsdag 20 oktober 2020 om 10.15 uur van parkeerplaats Gloriantdreef op Winkelcentrum Overvecht te Utrecht / voorstaan vanaf 10.00 uur.

Om 12.15 uur zijn we op onze bestemming midden in het natuurreservaat De Gelderse Poort in het
Hotel Millings Centrum in Millingen aan de Rijn voor het genoemde buffet.

Om 13.45 uur komt Mevrouw Truus ons ophalen om ons te gidsen door o.a. Berg en Dal, de Ooijpolder,
de Zevenheuvelenweg. Zij doet dit werk al ruim 30 jaar en heeft veel te vertellen.

rond 15.30 uur zijn we terug bij het Hotel Millings Centrum voor een consumptiestop op eigen rekening waarna we de terugreis aanvaarden en hopen rond 17.30 uur weer op de instapplaats Overvecht te kunnen uitstappen.

Korte geschiedenis van onze lunchplek waar we enkele uren zullen vertoeven.
Pas in 1953 kreeg Hotel Millings Centrum zijn huidige naam. Eerder genaamd Hotel Daamen, daarna Hotel Stoffelen en vervolgens Hotel Lörks.

Begin 1900 was de eigenaar van het hotel de weduwe Daamen. Zij trouwde de heer Stoffelen, een voortvarend persoon van Duitse afkomst. Hij voegde een bierbottelarij toe aan het bedrijf. Maar de familie was ook een van de eersten in het dorp met een telefoonaansluiting, vol gepaste trots te zien door de mast naast het huis. In de jaren dertig nam de familie Lörks het bedrijf met alles erop en eraan over. Lörks was tevens kapitein op de beroemde Eendracht, het schip dat meerdere malen per week personen en goederen naar Nijmegen vervoerde. Het hotel kwam tot grote bloei. In de oorlogs-jaren 1944-1945, toen Millingen onder spervuur kwam te liggen, liep het pand grote schade op en ging de inventaris geheel verloren.Toch werd het hotel in 1946 feestelijk heropend. En vanaf 1953 wist de nieuwe eigenaar Kuyper de oude glorie van het hotel helemaal te herstellen en gaf dit hotel zijn huidige naam Hotel Millings Centrum. Nog enige eigenaren en verbouwingen verder is vanaf 1 januari 2006 Adri Hendriksen de trotse eigenaar van dit gezellige drie sterren familiehotel in het centrum van het dorp met alle comfort omringd, behorend bij deze tijd.

Indien u interesse heeft in deze dagtocht dient u aan te geven geen verkoudheids – of andere aan het coronavirus gerelateerde – verschijnselen te hebben. EemlandReizen behoort deze verklaring – op aanvraag – aan het RIVM te kunnen overleggen via ons : de SRC Utrecht e.o.
Aanmelden kunt u zich via het inschrijfformulier uit het magazine de Rondomme
of via de website https://www.kbostadutrecht.nl of stuur een brief.
Opgeven bij mw. Anita van Basten, A. Romerostraat 625,
3573 AT Utrecht, e-mail adres: euau68gw@hetnet.nl
De dagtochtprijs bedraagt € 42,50. Te voldoen op het SeniorenReisClub Utrecht e.o.
rekeningnummer :NL 15 INGB 0007 5390 70

Inschrijfformulier SeniorenReisClub Utrecht e.o.

  • Telefoonnummer:
  • Naam:

Aankomende activiteiten

synagoge enschede

Kris-Kras-Tukkerland

22 september 2020
Deze dagtocht komt te vervallen. Heeft u zich aangemeld, Anita zal u nog benaderen. Lees ook bericht Anita hierover. Dagtocht:…
aloysius

Eucharistie Aloysiuskerk

18 september 2020, 10:00
KBO Eucharistieviering Aloysiuskerk. Vrijdag 18 september 2020 Aanvang: 10:00 uur. Adriaan van Ostadelaan 2, 3583 AJ Utrecht (Ingang tussen de…
Panorama_Utrecht

Appeltaart concerten

1 september 2020, 10:00 t/m 28 september 2020 10:45
                        ‘Heel veel Appeltaart en klassieke muziek in Utrecht’…

Copyright: KBO Stad-Utrecht - Lid van KBO provincie Utrecht - Lid van Unie-KBO

Privacyverklaring

Realisatie: Webheld